2010 januárjától kedden délben a Civil Rádióban

2011. szeptember 05. 10:17 - kage

A hangom a hangszerem... - Sebestyén Márta a Tűzhely adásában

Ismét a Tűzhely köré kuporodunk...

Furcsa dolog lenne, ha én most nem írnék semmit arról ki is lesz a vendégem? Hiszen nagyon sok információt lehet róla szerte találni. Azt hiszem, nem nagyon vannak akik nem ismerik őt, mégis szinte semmit sem tudunk róla. Az életről beszélgetünk…

A Tűzhely mai vendége Sebestyén Márta.

Sebestyén Márta egyedülálló jelenség a magyar zenei életben. Több mint harmincéves pályafutása alatt minden díjat elnyert, amit csak lehetett, ám neki sem a pénz, sem a hírnév nem fontos. Hivatásán kívül a családjának él. Két tizenéves fiúgyermek édesanyjaként különösen fontosnak tartja az emberi értékek átadását, a szépre-jóra nevelést.

Halld meg szavaimat Isten!

„Egy kicsit meg is ijedtem - folytatta az énekesnő -, hogy mi az ördögöt fogok énekelni, hát azt se tudom, hogy kik lesznek ott. Mindenféle előzetes nélkül betódult oda öt zenész, csak arra emlékszem, hogy a basszusgitáros jamaicai volt. És akkor ők ilyen 'zenei szőnyegeket' adtak, úgy mondták, hogy 'carpet', 'we're giving you a carpet', és akkor arra elkezdtem énekelni. 

Érdekes, hogy, ami legelőször eszembe jutott erről, az a 'A Tiszáról a Dunára foly a víz' kezdetű moldvai csángó dallam volt. Időnként átvette valamelyik hangszer, elkezdett improvizálni, akkor én fújtam egy-egy, két-három sort furulyán, majd megint folytattam egy versszakkal, és a végén egy olyan nyolc perces szám kerekedett ebből. És mintha tudtuk volna, hogy vége, egyszerre hagytuk abba. Utána percekig csönd, majd Peter Gabriel megszólalt: angyal szállt át a termen. És azt mondta, hogy az lesz a címe: 'Folyók', és erre döbbenten kérdeztem tőle, hogy honnan tudja, hogy én tulajdonképpen erről énekeltem: 'A Tiszáról a Dunára foly a víz, hát Te kedves kisangyalom minek sírsz...'.

Az érzések így a zenén át annyira egyértelműek, hogy nem kell ezt agyonragozni.”

Műsorvezető: Kelemen Gábor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://atuzhely.blog.hu/api/trackback/id/tr863203574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
2010 januárjától kedden délben a Civil Rádióban